Tepside Pratik Pasta Tarifi

Şöyle hem kolay hem de lezzetli bir pasta tarifi yok mu diyenler… İşte bu tarif tam size göre. Fırın tepsisinde yaş pasta yapıyoruz. Kolayca ve pratik. Bir de çok lezzetli. Bir önceki Ebruli Muzlu Rulo Pasta‘yı denemeyen de kalmasın derim. Benden söylemesi…

Tepside Pratik Pasta Tarifi

 

Malzeme Listesi (Orta boy bir fırın tepsisi için) :

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 5 su bardağı süt (ya da 4 süt+1 su olabilir)
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (eritmeden)
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Süslemek için:

  • 3 adet muz
  • Antep Fıstığı
  • Hindistan cevizi

Tepside Pratik Pasta Tarifi

Tepside Pratik Pasta Tarifi

 

  • İlk olarak kremayı pişirin. Bunun için; tereyağı ve vanilya hariç, malzemeleri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Bu sayede, un kokusu kalmayacaktır. Tereyağı ve vanilyayı da ilave edip yeniden çırpın. Krema biraz katı gibi olursa biraz süt ilave edip kıvamını açabilirsiniz.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • İçerisine portakal suyunu ve kabuğunun rendesini de ilave edip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu da ilave ederek 25-30 saniye kadar çırpmaya devam edin.
  • Bu pasta için midi boy fırının tepsisini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Fırın tepsisini yağlayıp unlayın.
  • Elde ettiğiniz hamuru tepsiye döküp yayın.
  • 200 derecede önceden ısınmış fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar ılınması için bekleyin.
  • Bu aşamada kekin üzerine 1 bardak soğuk süt gezdirin. Muzlardan önce tekrar çırptığınız kremadan azar azar kekin üzerine sürün.
  • Kremanın üzerine muzları dilimleyip dizin.
  • Kremanın kalan kısmını  muzların üzerine yayın.
  • En üste isterseniz krem şanti de konulabilir.
  • Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
  • 2-3 saat kadar dinlendikten pastanız servise hazır.

Afiyet olsun…

Tepside Pratik Pasta Tarifi

 

Etiketler:

Yorum Yaz

Tepside Pratik Pasta Tarifi, kolay, pratik, oktay usta, tarifler, yapılışı