Tarçınlı Pandispanya Tarifi

Yapımı biraz el çabukluğu gerektiren bu tarifle çocuklarınızın canı pasta istediğinde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz pasta için en gerekli olan pandispanya’yı hazırlamak çok kolay. Ortasını, üstünü, yanlarını dilediğiniz gibi süsleyip istediğiniz meyve ve malzemelerle zenginleştireceğiniz pastalalarınız için şimdiden afiyet olsun diyorum. Haydi kolay gelsin.

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta- (yumurta aklarını ve sarılarını ayırın)
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • yarım su bardağı nişasta (buğday veya mısır ),
  • 1 tutam tuz,
  • 1 silme yemek kaşığı toz tarçın (tamak tadınıza göre tarçını azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Tarçınlı Pandispanya Tarifi

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaların sarılarını şekerle birlikte şeker eriyip krema kıvamına yakın oalana kadar çırpın,
  2. Yumurtanın aklarını ayrı bir kapta tuz ile beraber kar gibi olana dek çırpın,
  3. Unu ve nişastayı ilave ederek yumurta sarılarına ekleyin ve ardından karıştırın
  4. En son tarçınını da ekleyip hızlıca karıştırın,
  5. Bu süreçlerin çok hızlı olması gerekiyor, çünkü sarılar katılaşabilir ve aklar sönebilir acele etmezseniz,
  6. Bu karışımı aklara ilav edip 1  tahta kaşık ya da spatula ile akları söndürmemeye çalışarak karıştırın,
  7. Dibini ve kenarlarını yağladığınız kelepçeli kalıba aktararak fırına sürün,
  8. 180 derecede 45 dk kadar kontrol ederek pişirin.

Pandispanya tarifimizle dilediğiniz pastaların zeminin böylelikle hazırlamış oluyorsunuz. Bir ip yardımıyla kolayca üç parçaya bölüp katmanlaştırabilirsiniz.

pandispanya

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Tarçınlı Pandispanya Tarifi Pratik Pasta Tarifi, kolay, pratik, oktay usta, tarifler, yapılışı