Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi

Bazı küçük değişiklikler damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Geleneksel tatlılarımızdan biri olan Kabak Tatlısı’nı bu defa cevizle birlikte tahin de ilave ederek servis edeceğiz sevgili hanımlar. Tıpkı bir önceki tarifimizde, Dereotlu Kurabiye Tarifi‘nde olduğu gibi. Bakalım nasıl bulacaksınız…

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı Malzeme Listesi:

  • 1 kilo Balkabağı
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1/4 limon suyu
  • 1-2 tane karanfil

Üzerine : Tahin ve ceviz

Tahinli Kabak Tatlısı1

 

Tahinli Balkabağı Tatlısı’nın Yapılışı

  • Balkabaklarını istediğiniz büyüklükte doğrayıp geniş bir tencere içine ya da tavaya tek sıra halinde ve aralarına karanfilleri serpiştirerek  dizin.

Tahinli Kabak Tatlısı2

  • Üzerine şekeri ve tuzu serpip 3 saat kadar ağzı kapalı olacak şekilde bekletin. Bu süre zarfında tenceredeki şekerin yarısı erimiş olacak.
  • Limon suyunu da kabakların üzerine gezdirip, yine tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateş üzerine koyun ve pişirmeye bırakın.

Tahinli Kabak Tatlısı3

  • Şeker tamamen eriyip, kabaklar pişmeye yakın olunca tencerenin kapağını açın ve orta hararetli ateşte suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Her yerinin eşit pişmesi için, kabakları 1 defa ters yüz edebilirsiniz.
  • Ocaktan aldıktan sonra tatlınızı hemen ya da isterseniz soğuyunca servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirin. Tatlınızı ceviz serpip servise hazırlayın.
  • Afiyet olsun..:)

Başka bir Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi için videoyu izleyebilirsiniz…

Etiketler:

Yorum Yaz

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi, kolay, pratik, resimli, oktay usta, yapılışı