Sadrazam Lokumu Tarifi

Çok eski ve neredeyse geleneksel bir pasta tarifini daha sizlerle paylaşmak istedim hanımlar. Bu tarifi uygulamak çok kolay. Lezzeti ise nesiller boyu aktarılarak günümüze kadar ulaşmış. Hadi biz de uygulayalım ki bizden sonrakiler de bu güzel lezzetlerden mahrum kalmasın. Bundan önceki Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta tarifimizi de görmeden geçmeyin.

Sadrazam Lokumu Tarifi

Malzeme Listesi:

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu

Kreması için gerekli malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolata sosu için gerekli malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

Ayrıca:

  • Islatmak için süt 1 su bardağı süt
  • Pastayı bulamak için bir su bardağı hindistan cevizi

 

Sadrazam lokumunun tarifi:

Sadrazam Lokumu Tarifi

  • Pandispanya için gerekli olan yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. İçerisine diğer malzemeleri de ilave edin ve yağlayıp unladığınız büyük bir fırın tepsisine dökün.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
  • Pişince kekten, resimde gördüğünüz gibi el büyüklüğünde dikdörtgen parçalar kesin.
  • Her bir parçayı da yine ortadan ikiye kesin.
  • Hazırladığınız kremadan her parçanın içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo yapın.
  • Düz bir tabağa sütü koyun ve ruloları içine hafifçe batırın.
  • Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
  • Son olarak üzerine çikolata sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Etiketler:

Yorum Yaz

Sadrazam Lokumu Tarifi, kolay, pratik, resimli oktay usta, yapılışı