Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pasta Tarifi

Karamelli yaş pastaya zaten bayılırım. Eeee içinde bir de kuru incir var… Daha ne olsun. İşte harika bir yaş pasta daha. Ben çok beğendim ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Eminim siz de çok beğeneceksiniz ve hemen denemek isteyeceksiniz. Bir önceki tarifimiz olan Limonlu Yaş Pasta tarifini de bakmadan geçmeyin derim…

Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pasta Tarifi

Malzeme Listesi :

Pandispanya için gerekli malzemeler (tepsi: 32 x 26 cm.) :

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi için gerekli malzemeler :

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için gerekli malzemeler :

  • 400 gr. kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Karamelli şerbet için gerekli malzemeler :

  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1/4 limon suyu

Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pastanın Yapılışı :

Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pasta Tarifi

Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pasta Tarifi

  • İlk olarak keki hazırlayın. Bunun için; yumurta ve şekeri iyice, köpürene kadar çırpın. İçerisine sütü, yağı ve portakal kabuğunu ilave edin ve son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin.
  • Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın ve cevizi küçük parçalar olacak şekilde hazırlayın.
  • Keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayın, kurulayın ve yeniden hafifçe yağlayın.
  • Küçük boy bir tencereye 1 buçuk çay bardağı şekeri alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Yanmayacak, sadece erimesi yeterli olacak.
  • Şekerin üzerine 1 buçuk su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp, karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecek.
  • İçine limon suyunu ilave edin ve cıvık bir şerbet elde edin.
  • Ocağın altını kapatın, şerbetin içine doğradığınız incirleri atın. 4-5 saniye şerbetin içinde incirleri bir çevirip kevgirle süzerek ayrı bir kaba alın. incirleri cevizlerle harmanlayın ve tepsinin dibine döşeyin.
  • Başka bir tarafta, yağ  hariç, muhallebi için gereken malzemeleri tencereye alın ve sürekli  karıştırarak muhallebiyi pişirin.
  • Muhallebiye pişince, tereyağı  ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Hiç bekletmeden muhallebiyi incirlerin üzerine döküp yayın.
  • Keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Elinizle hafifçe bastırın. Kekin orta kısmına kürdanla bir çok yerinden delikler açın.
  • Kalan şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Kek şerbeti tamamen çekiyor.
  • Bu şekilde pastayı 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Uygun bir tepsiye ters çevirip, dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Kuru İncirli ve Karamelli Yaş Pasta Tarifi, kolay, pratik, resimli, oktay usta, yapılışı