Kış Ruhu Kek Tarifi

Değerli ziyaretçiler bugün sizlerle kışın ruhunu yansıtan misafirlerinize ikram edeceğiniz görüntüsüyle de dikkat çeken kek tariflerinden çok lezzetli bir kış keki tarifini paylaşıyoruz . Daha önceki pasta tariflerinin ardından resimli ve videolu anlatımıyla da kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı tariftir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Kreması İçin;

  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • ¼ bardak şeker
  • 1 buçuk bardak boza

Üzeri için,

  • 2 su bardağı sarı leblebi

kış keki tarifi yeni

Kış Ruhu Kek Tarifi

  • Kekini hazırlamak için yumurtanın akını ve sarılarını ayırıb
  • Aklarını bir tutam tuz ekleyerek çırpın
  • Şekeri ekleyip karıştırın
  • Yumurta sarılarını aklarına ekleyip karıştırın
  • Ayrı bir kapta un, nişasta ve tarçını karıştırın
  • Bu karışıma yumurtalı karışımı ekleyin
  • Kek kabına tereyağı ile yağlayıp bu karışımı boşaltın
  • 180 derecelik fırında pişirin
  • Kreması için nişasta ve sütün yarısını bir küçük tencereye alın
  • Nişastayı kaşık yarımıyla ezin
  • İçine kalan sütü unu, yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpın
  • Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
  • Ateşten aldıktan sonra bozayı ekleyip karıştırın
  • Kek pişince üç parçaya bölün
  • İlk katı sütle ıslayın üzerine kremanın 1/3 ünü dökün
  • Üzerine kekin ikinci katını koyun sütle ıslayın
  • Kalan kremanın yarısını dökün
  • Onun üzerine kekin son kalan parçasını koyun ve kalan kremayı dökün
  • Leblebileri robottan geçirin
  • Kekin üzerini leblebiyle kaplayın
  • Servis edin
  • Afiyet olsun 🙂

kış keki tarifi

Başka bir Kış Ruhu Kek Tarifini izleyin.

Etiketler:

Yorum Yaz

Kış Ruhu Kek Tarifi kolay pratik resimli ve videolu oktay usta kış ruhu leblebili kek yapılışı