Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

İçerisinde haşhaş olan tatlıyı, çöreği, böreği yemek çok keyif verir bana. Her ısırışınızda ağızınızın içerisinde oluşan çıtırdılar ve sesleri insanı bir şeyler yediğine kısa sürede ikna ediyor gerçekten. Bugüne kadar haşhaşlı bir şey yemediyseniz, hayatınıza bir ilk katabilirsiniz. günümüze göre orta yaşına varmış olanlarımız hatırlayacaktır, Eskiden çıtır pıtır dediğimiz şekerler vardı. Ağzınıza bu şekerleri aldığınızda oluşan duyguyu yaşatacaktır size.  Haydi kolay gelsin.

Malzemeler

  • 200 gr tereyağ  (isteğe göre margarin de kullanabilirsiniz)
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 50 gr kakao (tatlı kakao)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı siyah haşhaş

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye

Yapılışı:

  1. Tereyağ ile şekeri bir kaba alıp iyice yoğurun.
  2. İçerisine yumurtaları ekleyin.
  3. Sonrasında un, kakao ve kabartma tozunu eleyin daha sonra bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Poğaca hamurundan biraz daha sert olan bir hamurunuz olsun.
  5. Ceviz büyüklüğünden parçalar yuvarlayarak hafifçe bastırın
  6. Daha sonra haşhaşa bulayarak yağlamadığınız tepsiye dizin.
  7. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında çatlaklıklar oluncaya kadar kızartın.
  8. Kaynatılmış şerbetiniz ılık hale geldiğinde kurabiyelerin üzerine döküp, şerbetinizi kurabiyeleriniz emdiğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi oktay usta pratik ve kolay resimli videolu anlatım çıtır kurabiye yapılışı