İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bu pastanın tarifini ilk gördüğümde adı ile şekli ile çok değişik geldi bana. Sizin de ilginizi çekeceğine inandığım için hemen paylaşmak istedim sevgili hanımlar. Aslında tüm yemeklerimizi şekillerine, içindeki malzemelerine ya da yapılış biçimlerine göre adlandırıyoruz. Örneğin bir önceki tarifimizde de tepside pasta yaptığımız için adına Tepside Pratik Pasta demiştik…

İmam-Sarığı-Pastası-Tarifi

İMAM SARIĞI PASTASI TARİFİ

Pandispanya için gerekli malzemeler :

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tepeleme su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı  kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması için gerekli malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Islatmak için :

  • 1 çay bardağı süt

Kaplamak için : 

  • Hindistan cevizi

Üzeri için :

  • 60 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı kaymak ya da 3 yemek kaşığı krema

İmam Sarığı Pastasının Yapılış Aşamaları :

  • İlk olarak kremasını hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema soğurken, arada sırada karıştırın ki; kalıplaşma olmasın.
  • Sonra pandispanya yapımına geçin. Bunun için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. İçerisine zeytinyağını ilave edin ve çırpmaya devam ederken bir yandan da sıcak suyu kaşık kaşık içerisine ekleyin. Sırasıyla vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırın. Bir büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru içine boşaltıp yayın. 190 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.
  • Pandispanyayı fırından alın ve soğuduktan sonra, yuvarlak bir kalıpla keserek küçük yuvarlak parçalar elde edin. Kesme işlemi için kalıbınız yoksa, küçük bir su şişesini orta kısmından düzgünce kesip kalıp olarak kullanabilirsiniz. Bardakla kesmenizi tavsiye etmem çünkü, bardağın kenarı kalın olduğundan dolayı, kesilen kenarları sıkıştırıp hamurlaştırabilir.

İmam Sarığı Pastası Tarifi

 

İmam Sarığı Pastası Tarifi

  • Kremayı bir sıkma torbasına ya da bisküvi tabancasına koyun. Sıkma aletiniz yoksa temiz bir poşete kremanızı koyun ve ucunu keserek kullanın. Elde ettiğiniz yuvarlak kek parçasını 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
  • Kekin üzerine kremayı eşit olacak şekilde sıkın.
  • İkinci kek parçasını alıp, kremanın üzerine kapatın. Tüm parçalarda aynı işlemleri yaptıktan sonra, üç dolu yemek kaşığı kremayı bir kaseye alın ve cıvık muhallebi kıvamı alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız pastaların kenar kısımlarını bu kremaya bulayın. Ardından bol hindistan cevizine bulayın ve bir tepsiye dizin.
  • Küçük pastaların açıkta kalan kısmını yine 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
  • Çikolata ile kaymağı benmari usulü eritip karıştırın. Küçük pastaların üstünde boş kalan kısma birer kaşık çikolata sostan döküp yayın.
  • 1-2 saat dolapta dinlenen pastalarınız servise hazır hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun…

NOT :  Merak edenler için hatırlatmak isterim; pastaların üzerine sadece çikolata eritip döktüğünüzde, çikolata kısa sürede donar ve yerken zorluk çektirir. Bu sebepten dolayı üzeri için, ya kendi yaptığınız bir çikolata sos kullanın. Ya da erittiğiniz çikolataya kaymak veya kremayla çikolatayı karıştırıp kullanmanızı öneririm.

 

Etiketler:

Yorum Yaz

İmam Sarığı Pastası Tarifi, kolay, pratik, oktay usta, resimli, yapılışı