Fincan Pastası Tarifi

Fincanda hazırlayacağımız için pastamıza Fincan Pastası dedik 🙂 Çok kolay bir pasta olması sebebiyle sık sık tercih edecek ve özellikle çocuklarınızla birlikte severek tüketeceksiniz. Ayrıca bu şirin pastalarımızı ikramlık olarak da keyifle kullanabileceksiniz. Bir önceki tarifimizde de sizlerle Yine yapması çok kolay çok lezzetli Şerit Pasta tarifimizi paylaşmıştık. Mutlaka deneyin, tavsiye ederim.

Fincan Pastası Tarifi

Malzeme Listesi :

Pandispanyası için gerekli malzemeler :

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Ara kreması için gerekli malzemeler :

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi

Çikolata sosu için gerekli malzemeler :

  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 parça çikolata ya da 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için gerekli)

Tencerede pandispanya nasıl yapılışı : 

Fincan Pastası Tarifi

Fincan Pastası Tarifi

  • Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın ve beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • İçerisine unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı, portakal kabuğunu ilave edip yeniden karışana kadar çırpın.
  • Çay fincanlarının içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.
  • Pandispanya hamurunu 6 fincana  eşit olarak paylaştırın.
  • Geniş bir tencere içine fincanları yerleştirin.
  • Tencereye, fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyun ve ocağın altını açın.
  • Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
  • Fincanların tıkırtılarını duyduktan sonra yani su kaynamaya başladıktan sonra, tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın.
  • Bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin ve ocağın altını kapatın.
  • tencereyi 5 dakika beklettikten sonra kapağını açın.
  • Fincan pandispanyalarınız hazır olacak.
  • Fincanları avcunuza ters çevirip bir iki kez vurunca pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
  • Pandispanyaları ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle parçaları ıslatın.
  • Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirin ve keklerin ortasına sürün.
  • İkinci kek parçalarını üzerlerine kapatın.
  • Son olarak çikolatalı sosu da pişirin ve pastaların üzerine gezdirin.

Fincan Pastası Tarifi

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Fincan Pastası Tarifi, kolay, pratik, resimli, oktay usta, yapılışı