Dereotlu Kurabiye Tarifi

Soğuk kış günlerinde yiyebileceğiniz bu kurabiye aynı zamanda sizi hastalıklardan da korumaya yardımcı olacaktır. Dereotunun içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum, manganez, demir, A ve C vitaminleri yanı sıra kalsiyum ve kemik kaybını önlemeye yarıyor. Hoş sohbet eşliğinde ki çay ve kurabiyeniz afiyet olsun.

MALZEMELER

    •  1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    •  1 çay bardağı yoğurt
    •  1 çay bardağı sıvıyağ
    •  1 paket hamur kabartma tozu
    •  1 yumurta beyazı
    •  1 tatlı kaşığı tuz
    •  3,5 su bardağı un
    • 1 demet dereotu
    •  250 gr peynir

dereotlu
Dereotlu Kurabiye Tarifi

  1.  Çukur bir  kabın içerisine oda sıcaklığında olan margarini, sıvıyağı, yumurta akı, kabartma tozu ve tuz koyulup iyice karıştırılır.
  2. Bu karışımın içerisine unu yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Elde ettiğimiz hamura ince ince kıyılmış dereotu ve peynir eklenerek tekrar karıştırılır.
  4. İstediğiniz büyüklükte olacak şekilde hamurdan bir parça kopartılıp elle yuvarlanarak daha önceden yağlanmış olan tepsinin içerisine aralıklarla dizilir.
  5. Peyniri hamura karıştırmak istemezseniz, bir parça kopardığınız hamurun içerisine peynir koyup yuvarlayarak da yapabilirsiniz.
  6. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve  170 dereceye ısısı ayarlanmış fırına verilerek pişirilir.
  7. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Etiketler:

Yorum Yaz

dereotlu kurabiye tarifi oktay usta pratik ve kolay resimli videolu anlatım yapılışı