Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi

İçinde çilek kullanılmadan yapılmış harika bir çilekli yaş pasta :)… Hem küçüklere hem de büyüklere sevgiyle ikram edeceksiniz ve herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Henüz denemeyenler; bir önceki Kafesli Rulo Pasta tarifimize de mutlaka bir göz atmalısınız.

Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi

Malzeme Listesi :

Pandispanya için gerekli malzemeler :

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Çilek peltesi için gerekli malzemeler :
  • 1 su bardağı çilek suyu konsantresi
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
Üzerinin çilekli jölesi için gerekli malzemeler :
  • 1 su bardağı (yarım yarım olacak şekilde) çilek suyu ve normal su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3-4 damla doğal gıda boyası

Çilek Pelteli Yaş Pastanın Yapılışı :

İlk önce pandispanyayı yaparak işe başlayın. Bunun için;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir çırpma kabına kırın.
  • İçerisine şekeri ilave edin ve önce düşük,  sonra da en yüksek devirde 5 dakika devamlı çırpın. İçerisine nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve 1 dakika daha mikserle çırpın.
  • Fırın tepsisinin her tarafını tereyağıyla yağlayın ve unlayın.
  • Hazırladığınız pandispanya hamurunu tepsiye dökün. Tepsiyi birkaç kez sert bir zemin üzerine vurun ki, içinde hava kabarcığı  kalmasın.

Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi

Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi

  • Tepsiyi soğuk fırına sürün ve 200 dereceye ayarlayın.
  • Pandispanya tepsinin kenarlarından yükselmeye başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
  • Yaklaşık 20 dakika içinde pandispanya pişecektir. siz yine de her ihtimale karşı çıkarmadan önce bir kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkardığınız pandispanya tepsisini kuru bir bez üzerine ters çevirin.
  • Tepsinin arkasına ıslak bir havlu sererek pandispanyanın altının terlemesini ve kendini çabucak salmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pandispanyayı kesinlikle, soğumasını beklemeden kesmeyin. Soğuyan pandispanya çok daha düzgün kesilecektir.
  • Şimdi de çilek peltesinin yapımına geçin. Bunun için; vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp pişirin. Pişince içerisine vanilyayı ve tereyağını da ekleyip çırpın.
  • Pandispanyanın iki parçasının da iç kısımlarını 1/2  su bardağı sütle ıslatın.
  • Pandispanyanın ilk parçasını pasta çemberinin içine yerleştirin.
  • Hafifçe ılımış olan çilek peltesini tekrar bir karıştırıp pastanın ortasına dökün.
  • Bunun üzerine diğer pandispanya parçasını kapatın ve hafifçe bastırın.
  • Bu haliyle dolaba kaldırın ve yaklaşık 2-3 saat bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız pastayı 1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şanti ile her yerini kapatacak şekilde kaplayın. Üzerine dilediğiniz şekli çizip, krema torbasına koyduğunuz bir miktar krem şantiyle bu çizgilerin üzerinden gidin.
  • Kalan boşlukları, çilek jölesi malzemelerini pişirip ılıtın ve bu jöleyle doldurun.
  • 1 saat sonra pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi

Afiyet olsun… 

Etiketler:

Yorum Yaz

Çilek Pelteli Yaş Pasta Tarifi, kolay, pratik, resimli, Oktay Usta, Yapılışı