Bol Çikolatalı Kakaolu Pasta Tarifi

Çikolatalı pastayı sevmeyen yoktur sanırım. Bir de ev yapımı olursa tadına doyum olmaz. Kolayca evde çikolatalı pastanızı yapabileceğiniz bir tarif ile sizlerle buluşmak istedim sevgili hanımlar. Eminim bir önceki tarifimiz olan Minik Köstebek Pasta tarifine gösterdiğiniz ilgiyi bol çikolatalı kakaolu pastaya da göstereceksiniz.

Bol Çikolatalı Kakaolu Pasta Tarifi

Pandispanya için gerekli malzemeler (27 cm.lik teflon tepsi) :

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için gerekli malzemeler :
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 40 gr. bitter çikolata
  • 50 gr. tereyağı
  • Vanilya

Süslemek için :

  • 1 paket krem şanti
  • 80 gr. bitter çikolata
  • Antep fıstığı

Bol çikolatalı kakaolu pastanın yapılışı :

Bol Çikolatalı Kakaolu Pasta Tarifi

  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın ve 4-5 dakika kadar iyice çırpın
  • İçerisine unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karışana kadar çırpın.
  • Yağlayıp unladığınız aliminyum ya da teflon tepsiye karışımı dökün.
  • Sadece tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
  • Hamuru tepsiye döküp yayın ve bir kaç kez sert bir zemine vurun ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına keki koyun.
  • Kek kabarmaya başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanya pişmiş olacaktır ancak yine de kürdan ile test edip fırından çıkarın.
  • Bir tencereye sütü, kakaoyu, şekeri, unu ve nişastayı alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Karışımı ocaktan alınca içerisine çikolata, tereyağı ve vanilyayı da ilave edip 3 dakika daha çırpın. (Bu ölçü çok gelirse yarıya indirin)
  • Krema ılınınca biraz daha çırpın. Boyuna direk ikiye böldüğünüz keki, bir su bardağı sütle ıslatın ve kremayı pastanın ortasına döküp yayın.
  • Üst kısmını kapatıp kakaolu krem şanti kullanarak pastanın her yerini kaplayın. Pastanın üzerine bir kürdan yardımıyla kare kare desenler çizip resimde görüldüğü gibi pastayı süsleyin. Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Hazırladığınız kutucukları bir antep fıstığı, bir erimiş çikolata olacak şekilde doldurun.
  • 2-3 saat kadar dolapta dinlenen pastayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Başka bir çikolatalı pasta tarifi için videoyu izleyiniz.

Etiketler:

Yorum Yaz

Bol Çikolatalı Kakaolu Pasta Tarifi, kolay, pratik, resimli, oktay usta, tarifler