Ayvalı Kolay Yaş Pasta Tarifi

Her türlü meyveyi kullanarak, daha çok çeşit ile sizlere daha çok seçenek sunmayı amaçlıyoruz sevgili hanımlar. Mümkün olduğunca damak zevkimizden uzaklaşmadan, harika sunumlar yaparken kullanabileceğiniz bir yaş pasta tarifi ile yine birlikte olmanın keyfini yaşıyorum. Eminim bir önceki tarifimiz olan Bol Çikolatalı Kakaolu Yaş Pasta tarifimize gösterilen ilgi kadar, bu tarifimiz de ilgi görecek. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Ayvalı Kolay Yaş Pasta

Malzeme Listesi :

Nişastalı pandispanya için :
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday ya da mısır nişastası
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ayvalı muhallebi için :
  • 2 adet iri ayva
  • 2 su bardağı hibiskus suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta

Ayvalı yaş pastanın yapılışı :

  • İlk olarak nişastalı pandispanyayı hazırlayın. Bunun için; oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpma kabına kırın. İçerisine şekeri ilave edin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika sürekli çırpın.
  • İçerisine nişastayı, unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin. (Böylece hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlamış olacaksınız.)
  • Tüm malzemeleri 1 dakika daha mikserle çırpın.
  • Bir taraftan da fırın tepsinizin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
  • İçerisine bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayın ve tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın.
  • Hamuru tepsiye dökün ve birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki; içinde hava kabarcığı kalmasın.
  • Fırın soğukken tepsiyi fırına koyun ve derecesini 200’e ayarlayın.
  • Kek tepsinin kenarlarından yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanya pişmiş olacak. Ama yinede çıkarmadan bir kürdan batırıp içini kontrol edin.
  • Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra kuru bir bez üzerine ters çevirin.
  • Tepsinin arkasına ıslak bir havlu sererek, pandispanyanın altının terlemesini ve kendini çabucak salmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bu aşamada lütfen sabırlı olun ki; pandispanyanın yarısı tepside kalmasın.
  • Pandispanyayı soğumadan kesmeyin. Soğuyan pandispanya daha düzgün kesilir.
  • Bu arada siz ayvaları rendeleyin ve bir tencereye alın.
  • Sıra geldi hibiskus suyunu hazırlamaya.
  • Bir cezveye bir yemek kaşığı hibiskus ile poşet çayı koyun. Üzerine bir su bardağından biraz daha fazla olacak şekilde sıcak su koyun. 10 dakika sonra suyunu süzün. Kalanı tam bir bardak olmalı yani 200 ml.
  • Hibiskus suyunu da tencereye ilave edin.
  • Ayvalar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Nişasta ve şekeri de içerisine ilave edip bir çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
  • Arasına ayvalı muhallebiyi dökün ve yayın.
  • Üzerine ikinci parçayı kapatın.
  • Pastanın üzerine krem şanti sürün ve nar taneleriyle süsleyin.
  • Pastadaki pembe rengi elde etmek için doğal pancar boyası kullanabilirsiniz.

Ayvalı Kolay Yaş Pasta

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Ayvalı Kolay Yaş Pasta Tarifi, kolay, pratik, resimli, Oktay Usta, yapılışı