Ay Kurabiyesi Tarifi

Ben annemin sayesinde alıştığım “kahvaltı yapılmadan evden çıkılmaz” geleneği sayesinde çok düzenli bir şekilde günüme başlıyorum. Çalışanlar genelde evde kahvaltı yapmadan işe gittiklerinden kahvaltı olarak kek, poğaça gibi hazır ürünleri yemek zorunda kalıyorlar. Bu tercihlerinden biri de ay kurabiyesi oluyor. Hazır almak yerine haftasonu evde yapacağınız bu kurabiye sayesinde kendi elinizle yaptığınız kurabiyenizle güne başlayın.

Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı
  • 3.5 su bardağı un (Unun cinsine göre miktar değişebilir)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının üçte ikisi oranında tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 10-12 adet kuru incir
  • 3 dilim bayat kek
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Ay Kurabiyesi Tarifi

Ay kurabiyesi nasıl yapılır?

 İçinin Hazırlanışı:

  • İncirleri iyice yıkadıktan sonra  bayat kek dilimleri, ceviz  ve tarçınla beraber mutfak robotunda hepsini çekin.
  • Çekilen iç harcın görüntüsü kum gibi olsada elinize alınca rahatça birleşip şekil alabiliyor.
  • Tereyağını 2 su bardağı un ile birlikte mutfak robotunda çekin ve yoğurma kabına alın.
  • Üstüne yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Unumuzdan kalanı kontrollü olarak ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve yedi – sekiz  santim boyunda  çubuklar oluşturun.

ay kurabiyesiiiiiiii

  • Çubuk şeklindeki hamurları oklavayla uzunlamasına açın.
  • İç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar alarak elinizde önce yuvarlayın.
  • Daha sonra açılan hamurdan biraz daha kısa çubuklar oluşturun.
  • Hamurun orta kısmına yerleştin.
  • Hamurun karşılıklı 2 kenarını iyice birleştirin.
  • Birleştirdiğiniz kısmı alta getirin. 2 eliniz ile birden yavaşça yuvarlayın. Özellikle uç kısımları, ay biçimini alabilmesi bakımından birazcık daha inceltin.
  • Ay biçimi verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye aralıklı şekilde dizin.
  • 170 C’de daha önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun.
  • Kurabiyeleri fırında fazla  pişirirseniz kurabiyelerin kuru olduğunu görürsünüz, bu yüzden uzun tutmayın.
  • Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından çıkarıp üzerine istediğiniz kadar pudra şekeri dökün.

Afiyet olsun.

NOTLAR:

  • Bu tarifte şayet İnciriniz yoksa, bunun yerine hurma, kayısı ya da  kuru üzüm ile de yapabilirisiniz.
  • Bayat kekiniz mevcut değilse yalnızca incir ile de yapabilirisniz.

Etiketler:

Yorum Yaz

Ay Kurabiyesi Tarifi oktay usta pratik ve kolay resimli videolu anlatım yapılışı