Ananaslı Yaş Pasta Tarifi

Mükemmel bir görüntü, sizce de öyle değil mi sevgili hanımlar. Bir o kadar da lezzetli bir meyve pasta daha ekliyoruz pasta tariflerimizin arasına. Hazırsanız hemen tarifine geçmek istiyorum. Eminim bir önceki tarifimiz olan Krokanlı Pasta kadar beğeneceksiniz.

Ananaslı Yaş Pasta Tarifi

Malzeme Listesi :

Pandispanya için gerekli malzemeler (26 x 37 cm teflon tepsi için)

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi için)
  • 1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un (2 su bardağından az eksik de diyebiliriz)
  • Yarım paket kabartma tozu

Krema için gerekli malzemeler :

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ananaslı Yaş Pastanın Yapılışı :

  • İlk olarak sünger pandispanyasını yaparak işe başlayın. Bunun için; yumurtaların akları ile sarılarını ayrı ayrı kaplara alın.
  • İlk önce yumurtaların aklarını içerisine bir fiske tuz atarak kar gibi olana dek çırpın.
  • Sonra diğer kaptaki yumurta sarılarını şekerle beraber köpürene kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını içerisine ilave edin ve tahta bir kaşıkla hafifçe harmanlayın.
  • İçerisine unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yaklaşık 1 dakika mikserle çırpın.
  • Fırın tepsinizi tereyağ ile yağlayıp unlayın ve hamuru tepsiye dökün.
  • Bir kaç kez tezgaha vurun ve içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
  • Soğuk fırına tepsiyi koyun ve derecesini 200’e ayarlayın.
  • Kekiniz kenarlardan kabarmaya başlayınca fırının derecesini 150’de düşürün.
  • Keki pembeleşince bir kürdan testi yapın ve eğer içi de pişmişse fırından alın.
  • Kuru bir örtü üzerine tepsiyi ters çevirin.
  • Keki soğumadan kesmeye çalışmayın, yoksa dağılır.

Ananaslı Yaş Pasta Tarifi

  • Sıra geldi pastanın kremasını hazırlamaya. Vanilya, şeker ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Son olarak kalan malzemeleri de muhallebi sıcakken ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Soğuyan pandispanyayı, ortadan ikiye kesin.
  • İlk katına kremadan sürün üzerine de ananas dilimleri yerleştirin.
  • İkinci kek parçasını meyvelerin üzerine kapatın ve pastanın üzerini tekrar krema ile kaplayın.
  • Kürdanla, resimde gördüğünüz gibi pastaya ananas resmi çizerek içerisini krema ya da krem şanti ile doldurabilirsiniz.
  • Krem şantiye sarı renk vermesi için biraz zerdeçal kullanabilirsiniz.
  • 2-3 saat kadar dolapta dinlendikten sonra pastanızı dilimleyerek servis yapın.

Ananaslı-Yaş-Pasta-Tarifi2

Afiyet olsun…

Etiketler:

Yorum Yaz

Ananaslı Yaş Pasta Tarifi, kolay, pratik, resimli, oktay usta, yapılışı