Ananaslı Yaş Pasta Tarifi
Mükemmel bir görüntü, sizce de öyle değil mi sevgili hanımlar. Bir o kadar da lezzetli bir meyve pasta daha ekliyoruz pasta tariflerimizin arasına. Hazırsanız hemen tarifine geçmek istiyorum. Eminim bir önceki tarifimiz olan Krokanlı Pasta kadar beğeneceksiniz.
Malzeme Listesi :
Pandispanya için gerekli malzemeler (26 x 37 cm teflon tepsi için)
- 5 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi için)
- 1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un (2 su bardağından az eksik de diyebiliriz)
- Yarım paket kabartma tozu
Krema için gerekli malzemeler :
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ananaslı Yaş Pastanın Yapılışı :
- İlk olarak sünger pandispanyasını yaparak işe başlayın. Bunun için; yumurtaların akları ile sarılarını ayrı ayrı kaplara alın.
- İlk önce yumurtaların aklarını içerisine bir fiske tuz atarak kar gibi olana dek çırpın.
- Sonra diğer kaptaki yumurta sarılarını şekerle beraber köpürene kadar çırpın.
- Yumurta aklarını içerisine ilave edin ve tahta bir kaşıkla hafifçe harmanlayın.
- İçerisine unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yaklaşık 1 dakika mikserle çırpın.
- Fırın tepsinizi tereyağ ile yağlayıp unlayın ve hamuru tepsiye dökün.
- Bir kaç kez tezgaha vurun ve içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
- Soğuk fırına tepsiyi koyun ve derecesini 200’e ayarlayın.
- Kekiniz kenarlardan kabarmaya başlayınca fırının derecesini 150’de düşürün.
- Keki pembeleşince bir kürdan testi yapın ve eğer içi de pişmişse fırından alın.
- Kuru bir örtü üzerine tepsiyi ters çevirin.
- Keki soğumadan kesmeye çalışmayın, yoksa dağılır.
- Sıra geldi pastanın kremasını hazırlamaya. Vanilya, şeker ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Son olarak kalan malzemeleri de muhallebi sıcakken ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
- Soğuyan pandispanyayı, ortadan ikiye kesin.
- İlk katına kremadan sürün üzerine de ananas dilimleri yerleştirin.
- İkinci kek parçasını meyvelerin üzerine kapatın ve pastanın üzerini tekrar krema ile kaplayın.
- Kürdanla, resimde gördüğünüz gibi pastaya ananas resmi çizerek içerisini krema ya da krem şanti ile doldurabilirsiniz.
- Krem şantiye sarı renk vermesi için biraz zerdeçal kullanabilirsiniz.
- 2-3 saat kadar dolapta dinlendikten sonra pastanızı dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…